Altın Örümcek
Altın Örümcek Ödülleri, 22 yıldır bağımsız ve tamamen şeffaf bir anlayışla, DorukNet'in kendi özkaynakları ile desteklenerek hiçbir kurum ve derneğin etkisi altında olmadan düzenleniyor. Kreatif ajansların öncü olduğu sektör profesyonelleri tarafından ve gönüllülük esasıyla oluşturulan jüri ekibi, dijital ortamda ve beş farklı kritere göre oluşturulan değerlendirme algoritmasıyla düzenlenen bir sistem üzerinde değerlendirmelerini yapıyor.
Altın Örümcek Ödülleri'nde, 22 yılda 5.985 marka ve 426 ajans, toplam 39.314 başvuru gerçekleştirdi. Son 5 yılda, Halk Oylaması döneminden 2,5 milyona yakın oy kullanılırken, yalnızca 2023 yılında bu sayı 1 milyona yaklaştı.
BAŞVURU DÖNEMİ
4-6 haftalık bir dönem boyunca, ajans ve marka temsilcileri, Altın Örümcek Ödülleri web sitesinde yarattıkları kullanıcı hesapları üzerinden, proje sunumlarını ve detaylarını başvuru dönemi içerisinde tamamlar.
JÜRİ DEĞERLENDİRMELERİ
35-45 arası değişen jüri ekibi, kendilerine ait kullanıcı hesaplarıyla, tüm başvuran projeleri, belirlenen kriterler doğrultusunda puanlar ve yorumlarını iletir.
HALK OYLAMASI
Jüri değerlendirmeleri sonucunda, finale kalan projelerin duyurulmasıyla birlikte, 4-6 haftalık bir süre boyunca tüm internet kullanıcılarına açılan ve oylama imkanı sunulan Halk Oylaması başlar. Bu dönemde finalist projeler, kendi ziyaretçi ve müşteri kitlelerine duyuru yaparak Halk Oylaması için benzersiz bir ilginin ve tanıtımı sağlar. Jürinin belirlediği kazananlar dışında, oylamalar sonucunda her kategori için en iyi proje seçilir ve Halkın Favorisi olarak duyurulur.
EN İYİLER
Altın Örümcek Ödülleri jüri ekibi, kategorilerden bağımsız olaran en yüksek puanı alan En İyi Web Sitesi ve En İyi Mobil Uygulama dışında, her kategori için en yüksek puanı alan ilk üç projeyi de belirler.
ENGELSİZ ERİŞİM GRUBU
Altın Örümcek Ödülleri, 10 yılı aşkın süredir benzersiz projelerin gelişimine tanıklık ederken, aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında internetin tüm engellerin ortadan kaldırmak için en önemli araçlardan biri olduğu savunmaktadır. Bu nedenle tüm finalist projeler, aynı zamanda Engelsiz Erişim Grubu tarafından görme engellilere, internet teknolojileri kullanılarak web ortamında sunulan bilgi, hizmet ve ürünlerden ne derecede faydalanabilmesine olanak tanıdığı ve görme engellileri sanal aleme ne derecede dahil ve entegre edebildiği kapsamda değerlendirilir. Bu değerlendirmeler sonucunda, kategoriden bağımsız olarak En Erişilebilir Web Sitesi ve En Erişilebilir Mobil Uygulama kazananları belirlenir.